Domácí hovězí polévka (vývar) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí hovězí polévka (vývar)
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18555 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí oháňka |
500 g | Kosti hovězí morkové |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 324,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 225,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Kosti hovězí morkové, Mrkev kořen, Pórek, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí hovězí polévka (vývar) postup přípravy receptu:
1 | Hovězí oháňku a omyté kosti opečeme na pánvi bez tuku a pak vložíme do velkého hrnce. Rozpůlenou cibuli osmažíme, pórek podélně rozřízneme, celer nakrájíme na plátky, mrkev na čtvrtky a všechno krátce osmažíme. |
2 | Cibuli a zeleninu přidáme ke kostem, zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu. Polévku vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny, občas sebereme pěnu, scedíme a přes noc necháme vychladnout. Po vychladnutí sebereme z polévky tuk a opět vaříme. |
3 | Nakonec dochutíme brandy, solí a pepřem. |
Poznámka
Příprava - vaření - vývaru je dosti zdlouhavá a pracná, proto je lepší udělat si více vývaru najednou.