Recept

Slávky s omáčkou pesto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18579

Ingredience

6 polévková lžíce Bazalka
900 g Mušle slávky
100 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
120 g Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 313kJ
7% Sacharidy 27 g
47% Tuky 35 g
51% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Slávky s omáčkou pesto postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté a kartáčkem vydrhnuté slávky zbavíme byssových vláken. Ty, které jsou otevřené, nepoužíváme. Uzavřené slávky vaříme pod pokličkou na silném ohni 3-4 minuty ve velkém hrnci s malým množstvím vody. Ty, které se ani po 4 minutách neotevřou, vyhodíme, pak slijeme tekutinu, přecedíme ji a vaříme tak dlouho, dokud nám nezůstane pouze jedna lžíce. Přelijeme do mixéru, přidáme lístky bazalky, česnek, piniové oříšky, parmazán a vše rozmixujeme. Přidáme olivový olej, strouhanku, osolíme, opepříme a dále mixujeme, aby se vše dobře promíchalo.

2

Mezitím vychládlé slávky otevřeme, uvolníme maso od skořápky a prázdnou polovinu schránky vyhodíme. Potom rozdělíme omáčku pesto se strouhankou na slávky, rozložíme je na plech a pod předehřátým grilem zapečeme. Když je maso slávek dobře prohřáté, upravíme je na talíře, obložíme plátky rajčat, bazalkovými lístky a můžeme podávat.

Poznámka

Můžeme přidat místo piniových oříšků 85 g nahrubo nakrájených, sluncem sušených rajčat naložených v oleji, čímž výrazně pozměníme chuť pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept