Recept

Tresčí filé v hořčičné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18581

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filé z aljašské tresky
1,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 133kJ
1% Sacharidy 5 g
14% Tuky 11 g
10% Sodík 194 mg
68% Bílkoviny 38 g

Tresčí filé v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou.

2

Větší část másla rozpustíme, osmahneme v něm mouku dozlatova a za stálého míchání přiléváme mléko. Chvíli povaříme a nakonec omáčku ochutíme hořčicí, solí, pepřem, špetkou muškátu a nasekanou petrželkou.

3

Porce filé osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme mletou paprikou. Zalijeme připravenou omáčkou a navrch položíme vločky másla.

4

Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept