Chlebová polévka z Valisu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka z Valisu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18598 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Bujón hovězí |
150 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka z Valisu postup přípravy receptu:
1 | Na rozpuštěném másle opečeme na pánvi na kostičky nakrájený chléb. V hrnci mezitím rozpustíme bujón, k němu přidáme cibuli, bobkový list, hřebíček, muškátový oříšek, pepř a kmín. |
2 | To vše uvedeme do varu a na mírném ohni pod poklicí vaříme zhruba 45 minut. Vyjmeme cibuli a koření a polévku metlou dobře promícháme. |
3 | Poté ji buďto prolisujeme, nebo rozmixujeme - a ještě jednou povaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a před podáváním ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou. |