Telecí játra v kapustových listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra v kapustových listech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18679 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Játra telecí |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 345,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 203,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Játra telecí, Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra v kapustových listech postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na vyškvařené anglické slanině a cibuli. |
2 | Omyté kapustové listy a petrželkovou nať podusíme v troše vody s oloupaným česnekem. |
3 | Do měkkých kapustových listů zabalíme opečená játra a závitky ještě 5 minut podusíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.