Šanghajská kachní prsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šanghajská kachní prsa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18717 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
60 g | Fíky čerstvé |
250 g | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
400 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fíky čerstvé, Med včelí, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šanghajská kachní prsa postup přípravy receptu:
1 | Omytá, vykostěná kachní prsa osolíme, opečeme na teflonové pánvi dorůžova a nakrájíme na plátky. |
2 | Med svaříme se sójovou omáčkou, mírně osladíme a povaříme spolu s nakrájenými fíky. |
3 | Opečená kachní prsíčka upravíme na talíři na uvařenou rýži a přelijeme fíkovou omáčkou. |
Poznámka
Množství medu a sójové omáčky upravíme podle potřeby.