Recept

Džuveč z králičího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18720

Ingredience

350 g Brambory
1 ks Cibule
500 g Králičí maso
2 polévková lžíce Olej stolní
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
500 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
7% Sacharidy 26 g
15% Tuky 11 g
13% Sodík 264 mg
53% Bílkoviny 30 g

Džuveč z králičího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté králičí maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme lžičkou mleté papriky. Maso opečeme na oleji ve větší pánvi.

2

K opečenému masu přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a krátce podusíme. Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory, česnek utřený se solí a mletou paprikou a nakonec vsypeme nasekanou petrželku. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

Poznámka

Králičí džuveč podáváme s čerstvým chlebem. Použijeme maso ze zadní části králíka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept