Recept

Kančí kýta na víně s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18737

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1500 g Kančí kýta
6 polévková lžíce Kmín drcený
1 kávová lžička Kmín římský
6 polévková lžíce Med včelí
1 ks Máta
100 ml Olej rostlinný
50 g Oříšky piniové
1 ks Saturejka
2 polévková lžíce Sůl
1 ks Tymián čerstvý
500 ml Víno bílé
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 889 kcal
Kilojoule 3 719kJ
12% Sacharidy 44 g
56% Tuky 42 g
44% Sodík 880 mg
127% Bílkoviny 71 g

Kančí kýta na víně s medem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.

2

Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.

3

Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept