Minestrone polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18811 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Brambory |
2 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
80 g | Ječné kroupy |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 579,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 62,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Ječné kroupy, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone polévka postup přípravy receptu:
1 | Kroupy dejte do kastrolu, zalijte studenou vodou a vařte doměkka. Od doby varu cca 25 minut a sceďte. |
2 | Ve větším hrnci zpěňte na oleji cibuli, přidejte mrkev, zelí, celer a bramboru, vše nakrájené na menší kostky. Zalijte vývarem. |
3 | Jakmile se začne polévka vařit, přidejte cuketu, pepř a sůl a na mírném ohni vařte 15 minut. |
4 | Do mixéru vložte bazalku, 8 lžic horkého vývaru a česnek. Mixujte do hladkého krému, přilijte do polévky, přisypte kroupy, promíchejte a dle potřeby dochuťte. |