Salát César - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát César
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18934 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
4 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Krutony | |
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Salát César | |
4 ks | Ančovičky konzervované |
1 ks | Salát hlávkový |
20 dkg | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 211,2mg |
Draslík | 579,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Ančovičky konzervované, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát César postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájíme krajíčky chleba, promícháme s olejem a česnekem, rozložíme v jedné vrstvě na plech na pečení a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme za občasného míchání 15-20 minut dozlatova. Vyndáme z trouby, necháme krutony vychladnout a odložíme. |
2 | Zálivku si připravíme takto: do zpěnění, asi půl minuty, mixujeme česnek, hořčici, ančovičky (sardele), worcestrovou omáčku, citronovou šťávu, žloutek, sůl a pepř. Mixér máme stále zapnutý a nejprve po kapkách, a když hmota začne houstnout, tak tenkým pramínkem, přidáváme olivový olej, dokud se všechen zcela nezpracuje. Zálivku dáme do misky, pokud je moc hustá, zředíme ji horkou vodou, vmícháme parmazán, misku přikryjeme a uložíme do lednice. |
3 | Na jednotlivé listy rozebereme hlávku salátu, opláchneme, natrháme na kousky a v odstředivce na salát nebo za pomoci papírových utěrek osušíme, protože voda, která nám zůstane na salátu pak ředí zálivku a mění její chuť. Suché listy salátu dáme do plastového sáčku a uložíme do lednice. |
4 | Chvilku před podáváním upravíme kousky salátu do velké salátové mísy, přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, ozdobíme ančovičkami, krutony, hoblinkami parmazánu a ihned servírujeme. |