Sázená vejce s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce s mletým masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18961 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
70 g | Cibule |
250 g | Maso mleté - mix |
60 g | Paprika červená |
10 g | Petržel - nať |
70 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 393,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na části rozpáleného tuku, přidáme mleté maso a zprudka osmažíme. |
2 | Do mletého masa vmícháme pokrájené rajče zbavené slupky a nakrájenou papriku. Smažíme ještě cca 4 minuty. |
3 | Poté si na zbylém rozpáleném tuku připravíme sázená vejce. Žloutek necháme polotuhý. |
4 | Vajíčka servírujeme na mletém masu, posypaná sekanou petrželí. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné brambory.