Králík na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na česneku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 kg | Králík |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 266,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na česneku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si králičí maso a nahrubo nakrájenou cibuli. Do hrnce nalijeme víno a polovinu vývaru, necháme přijít k varu, následně vložíme maso a cibuli. Dochutíme solí a pepřem. |
2 | Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi hodinu. Poté maso vyndáme a uložíme na teplé místo. Zbylou šťávu přecedíme a přilijeme druhou polovinu vývaru a necháme probublávat. |
3 | Máslo smícháme s moukou a přidáme do šťávy. Necháme povařit a nakonec přidáme česnek a zakysanou smetanu. |