Polévka z pohanky a uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pohanky a uzeného masa
Polévka z pohanky a uzeného masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19038 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pohanka |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřová uzená plec |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 25,4mg |
Draslík | 210,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pohanka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z pohanky a uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova. |
2 | Uzené maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, opepříme a promícháme. Maso chvíli opékáme, potom zalijeme studenou vodou a osolíme. Zavaříme pohanku a vše vaříme doměkka. |
3 | Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme. |