Hrachová polévka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka s kroupami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19044 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
50 g | Cibule |
60 g | Hrách vařený |
10 g | Krupky trhané |
0,5 dl | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 187,8mg |
Draslík | 222,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Hrách vařený, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočený hrách uvaříme a rozmixujeme. Cibuli si na drobno nakrájíme a dozlatova zpěníme na dvou lžících oleje, přidáme mouku a připravíme jíšku, vmícháme do ní nasekanou petrželku, zalijeme 0,5 l masoxového vývaru a osolíme. |
2 | Kroupy uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme ve studené vodě, přidáme do vroucí polévky a povaříme. |
3 | V šálku rozkvedláme s troškou mléka žloutek a vmícháme do polévky, ozdobíme petrželkou. |