Recept

Roštěnky s bramborami po medjimursku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19048

Ingredience

400 g Brambory
3 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 470kJ
7% Sacharidy 25 g
48% Tuky 36 g
53% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Roštěnky s bramborami po medjimursku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na polovině oleje a chvíli podusíme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém oleji, přidáme nasekaný česnek a petrželku, přilijeme trochu vývaru a krátce podusíme. Vložíme opečené roštěnky, zalijeme je výpekem a poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. Přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme.

3

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, urovnáme na rajčata a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

4

Roštěnky upravíme na talíře a ozdobíme kostičkami opečené slaniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept