Roštěnky s bramborami po medjimursku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s bramborami po medjimursku
Roštěnky s bramborami po medjimursku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s bramborami po medjimursku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na polovině oleje a chvíli podusíme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém oleji, přidáme nasekaný česnek a petrželku, přilijeme trochu vývaru a krátce podusíme. Vložíme opečené roštěnky, zalijeme je výpekem a poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. Přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme. |
3 | Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, urovnáme na rajčata a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. |
4 | Roštěnky upravíme na talíře a ozdobíme kostičkami opečené slaniny. |