Hovězí maso na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na celeru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,5mg |
Draslík | 37,5mg |
Vláknina | 991,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na celeru postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a celer oloupeme a nastrouháme. |
2 | Plátky hovězího masa naklepeme, opepříme, posolíme, okmínujeme, obalíme v mouce a po obou stranách na tuku usmažíme. |
3 | Když je maso upečené, přidáme k němu do výpeku cibuli a celer a chvíli opékáme. Potom přilijeme horkou vodu a dusíme do změknutí. |
4 | Vznikne omáčka, kterou nemusíme zahušťovat. |