Vepřová pečeně s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s bylinkami
Vepřová pečeně s bylinkami
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19062 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Estragon |
1 ks | Mateřídouška |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
50 ml | Slivovice |
1000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 186,5mg |
Draslík | 790,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 222,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Estragon, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mateřídouška, Pepř černý mletý, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na tenké plátky a částí obložíme dno i stěny zapékací mísy. Mísu použijeme tak velkou, aby se do ní těsně vešlo maso. Na dno položíme ještě několik bobkových listů. |
2 | Oloupaný česnek nasekáme, přidáme sůl, olej, mateřídoušku, rozmarýn a estragon a vše dobře promícháme. Směsí potřeme omytou vepřovou pečeni. |
3 | Maso vložíme do zapékací mísy, zalijeme pálenkou a pokryjeme plátky slaniny. Pokud bude někde ještě volné místo, zalijeme je sádlem - pečínka se musí péct bez přístupu vzduchu. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny. |
5 | Vepřovou pečeni podáváme studenou. |
Poznámka
Snítky čerstvých bylinek nasekáme.