Recept

Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19120

Ingredience

10 ks Ančovičky konzervované
1 kávová lžička Droždí
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 ks Olivy černé
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
140 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

129% Kalorie 2,538 kcal
Kilojoule 10 621kJ
56% Sacharidy 201 g
216% Tuky 162 g
1052% Sodík 21 g
167% Bílkoviny 94 g

Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami postup přípravy receptu:

1

Těsto: sůl a droždí smíchejte s teplou vodou, mouku nasypte do velké misky, ve středu udělejte důlek a nalijte vodu se solí a droždím, vařečkou vypracujte hladké vlhké těsto.

2

Těsto přendejte na pomoučněný vál a rukama dobře zpracujte, přendejte do vymazané misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.

3

Vykynuté těsto rodělte na dvě části a vytvořte rukama dvě placky o průměru cca 25 cm, přendejte na olejem vymazaný plech.

4

Potřete rajčatovým pyré, opepřete a osolte.

5

Podle své fantazie ozdobte ostatními surovinami, zakápněte olejem a posypte oreganem, nakrájený česnek přidejte až dvě minuty před koncem pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut.

6

Okraje pizzy by měly být zlatavé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept