Cukrářská šlehačka s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukrářská šlehačka s citronem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1916 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
250 ml | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 563,0mg |
Vitamín A | 153,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukrářská šlehačka s citronem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve přivedeme v kastrůlku k varu citronovou šťávu. |
2 | Smícháme dohromady cukr, mouku a vejce, poté přilijeme polovinu citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a v kastrůlku se zbytkem šťávy přivedeme k varu, za stálého míchání necháme asi 5minut provařit. |
3 | Necháme vychladnout při pokojové teplotě a uchováváme v lednici. |
Tato šlehačka mi nepřijde příliš dobrá na další použití. Chuťově mi nechutnala, ale pravdou je, že v lednici hezky ztuhla. Jen mně se prostě neosvědčila. Nejsem cukrářka, takže třeba někdo jiný by ji využil mnohem lépe a vychválil ji do nebes.