Bramborový guláš s kapustou a bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš s kapustou a bůčkem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19198 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřový bok |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš s kapustou a bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový bůček nakrájíme na kostky, v kastrole podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka. |
2 | Ve větším kastrole na polovině sádla osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme krátce povařenou, na nudličky nakrájenou kapustu, měkký bůček a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Podlijeme a dusíme, dokud brambory nezměknou. |
3 | Potom pokrm zahustíme jíškou připravenou ze zbylého sádla a hladké mouky, přidáme utřený česnek, okořeníme majoránkou a chvíli povaříme. |