Vývar z králíka s játrovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z králíka s játrovými noky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19262 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
30 g | Cibule |
60 g | Játra králičí |
50 g | Králičí maso |
20 g | Květák |
20 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 hrst | Pepř černý celý |
20 g | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 199,4mg |
Draslík | 273,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Králičí maso, Květák, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra králičí, Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z králíka s játrovými noky postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso spaříme vařicí vodou, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit doměkka. Ke konci varu přidáme vcelku kořenovou zeleninu a cibuli. |
2 | Králičí játra rozetřeme, přidáme žloutek, sůl, strouhanku a okořeníme muškátovým oříškem. Z těsta uděláme noky a zvlášť uvaříme v osolené vodě. |
3 | Polévku přecedíme, vložíme růžičky květáku, uvaříme doměkka a okořeníme polévkovým kořením. |
4 | Vložíme uvařené noky, na kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou zeleninu a dokořeníme rozsekanou petrželkou. |