Bramborový salát s roketou a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s roketou a jablky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19286 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
230 g | Brambory |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
10 g | Fenykl čerstvý |
2 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Roketa |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 531,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Jablka, Med včelí, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s roketou a jablky postup přípravy receptu:
1 | Zálivku smícháme ze dvou lžic olivového oleje, jedné lžíce červeného vinného octa, lžičky medu a kávové lžičky nasekaného fenyklu. |
2 | Na salát si uvaříme brambory i se slupkou. Vodu slijeme, brambory nakrájíme na plátky a necháme vychladnout. |
3 | Důkladně omyjeme listy rokety a necháme okapat. |
4 | Zelená jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronem. |
5 | V míse smícháme jablka, brambory, listy rokety, sůl a pepř. Přelijeme dresinkem a navrch přidáme kostičky kozího sýra. Ozdobíme jádry vlašských ořechů. |