Hovězí plátky na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na červeném víně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 452,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po obou stranách opečeme a vyjmeme. |
3 | Ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět opečené maso, opepříme, poklademe cibulí a vrstvou na plátky nakrájených, opečených a osolených brambor také smíchaných s cibulí. Mírně opepříme, podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka. |