Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19318 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 243,1mg |
Draslík | 988,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 920,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Pažitka, Rajčata, Sůl, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet. |
2 | Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova. |
3 | Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku. |
4 | Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme. |