Hovězí maso v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 153,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 334,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a osmažíme zprudka na rozpáleném tuku. Poté ho vyjmeme a na pánvi osmahneme cibulku, ke které přidáme pokrájená rajčata. Osolíme a necháme dusit. |
2 | K rajčatům přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.