Rýže se slepičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se slepičím masem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19347 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
500 g | Slepice |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 309,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se slepičím masem postup přípravy receptu:
1 | Slepici dobře omyjeme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky. |
2 | Rozpustíme 80 g másla, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vsypeme propláchnutou rýži, kterou vaříme do úplného vstřebání vývaru. |
3 | Do uvařené rýže zamícháme pokrájené maso, opepříme a přidáme trochu šafránu. Rýži poklademe malými kousky zbylého másla. Přiklopený hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odstát. |