Maďarský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1 g | Majoránka |
20 g | Paprika mletá sladká |
330 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 413,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku a krátce zpěníme. Do tohoto základu přidáme nakrájené maso a vše podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, utřený česnek a pod poklicí dusíme. |
3 | V polovině dušení přidáme očištěné, opláchnuté a na kolečka nakrájené papriky, podušené na zbylém tuku a majoránku. |
4 | Guláš podusíme doměkka. |
Poznámka
Hovězí maso přední: nebo kližka
Do maďarského guláše nepatří majoránka
Budu ho teprve vařit neb vypadá skvěle.
Guláš je dobrý jsem spokojen