Mozzarellové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozzarellové řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19525 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Ančovička - filety |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mozzarella |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
16 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 276,8mg |
Draslík | 232,1mg |
Vláknina | 680,2mg |
Vitamín A | 730,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Citronová šťáva, Mozzarella, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozzarellové řezy postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky nasekáme, promícháme s nasekanou petrželkou, přidáme kapary, citronovou šťávu, vše chvíli podusíme na másle. Odstavíme z plotny. |
2 | Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, vždy 1 plátek vložíme mezi dva krajíčky veky, které namáčíme v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Nakonec řezy obalíme ve strouhance a po obou stranách do zlatova osmažíme v rozehřátém oleji. |
3 | Pokrm upravíme na talíře, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.