Rösti se sýrem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rösti se sýrem a cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19581 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
900 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rösti se sýrem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Vaříme jen 10 minut do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Do brambor nastrouháme na jemnějším struhadle celou cibuli a sýr. K bramborám, cibuli a sýru přidáme nasekanou petrželku, dobře promícháme, osolíme a opepříme. |
2 | Z takto vytvořeného těsta vytvarujeme placky. Ty by měly být co nejtenčí, aby se brambory dobře propekly. |
3 | Na větší pánvi rozpálíme rostlinný olej a rösti opečeme po obou stranách dozlatova. Ozdobíme plátky rajčátek a servírujeme. |
Poznámka
Do těsta můžeme přidat na kostičky nakrájenou slaninu nebo klobásu. Chuť bude výraznější.