Recept

Polévka s vaječnou zavářkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19585

Ingredience

0,3 kávová lžička Glutasol
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Solamyl
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Víno bílé
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 068kJ
1% Sacharidy 3 g
8% Tuky 6 g
33% Sodík 656 mg
7% Bílkoviny 4 g

Polévka s vaječnou zavářkou postup přípravy receptu:

1

Vejce a olej rozšleháme. V druhé misce ušleháme Solamyl, víno a vodu na hustou hmotu.

2

V hrnci zahřejeme vývar, přidáme ocet a sůl. Přivedeme téměř k varu, hmotu z moučky znovu promícháme a pomalu vlijeme do polévky. Povaříme za stálého míchání 2 minuty. Ochutíme glutasolem a odstavíme. Nyní vlijeme krouživým pohybem rozšlehané vejce a dvakrát prošlehneme metličkou, aby se zavářka rozpadla na nadýchané kousky.

3

Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept