Zdravý recept

Červená řepa s octem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19597

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
3 ks Bobkový list
1 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Křen
1 kávová lžička Sůl
1200 ml Voda pitná
600 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 285kJ
4% Sacharidy 14 g
1% Tuky 1 g
13% Sodík 264 mg
4% Bílkoviny 3 g

Červená řepa s octem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu pouze omyjeme pod tekoucí vodou. Neloupeme. Celé kořeny vložíme do hrnce, zalijeme 700 ml studené vody a přivedeme k varu. Vodu osolíme, přidáme kmín, fenykl a bobkový list.

2

Vaříme na mírném ohni nejméně hodinu. Po dobu vaření doléváme vodu podle potřeby. Kořeny řepy musí být stále ponořené.

3

Uvařenou řepu scedíme, ještě teplou oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. Nasypeme do misky, přidáme ocet a špetku soli. Zalijeme vařící vodou, promícháme a necháme vychladnout.

4

Přidáme čerstvě nastrouhaný křen a misku zavřeme víčkem nebo alobalem.

5

Takto připravená řepa nám v lednici vydrží nejméně týden.

Poznámka

Používáme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept