Humr s máslovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr s máslovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Máslová omáčka | |
---|---|
2 kávová lžička | Estragon |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
25 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
Obloha | |
1 ks | Citrony |
1000 g | Humr |
1 hrst | Petržel - nať |
Humr s máslovou omáčkou | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 294,5mg |
Draslík | 857,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 382,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Citrony, Humr mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr s máslovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou, bílým vínem a octem zahříváme šalotky tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Potom oheň zmírníme, za stálého míchání přidáme kostičku másla a když se plně zapracuje, vložíme další. Tímto způsobem zpracujeme všechno máslo, následně hrnec odstavíme, vmícháme estragon, petrželku, sůl a pepř. |
2 | Humry dáme na 2 hodiny do ledničky, potom je velkým nožem podélně rozkrojíme a odstraníme nejedlé části. Potom je rozložíme na plech krunýřem dospod, pokapeme máslem a 5 - 7 minut grilujeme pod grilem v troubě předehřátým na velmi vysokou teplotu. |
3 | Grilované humry rozdělíme na talíře, přelijeme máslovou omáčkou, ozdobené klínky citronu a snítkami petrželky servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.