Jednoduchý recept

Makovec z bulguru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19753

Ingredience

200 g Bulgur
50 g Cukr ovocný - Fruktoza
1 špetka Hřebíček mletý
2 polévková lžíce Med včelí
200 g Mák mletý
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 hrst Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Sirup citronový
1 špetka Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
10% Sacharidy 37 g
32% Tuky 24 g
5% Sodík 103 mg
23% Bílkoviny 13 g

Makovec z bulguru postup přípravy receptu:

1

Bulgur nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou

2

a překlopíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.

3

Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků.

4

Žloutky vložíme do mísy, k nim přilijeme med s fruktózou

5

a rozšleháme. Při šlehání postupně přidáme 4 lžíce horké vody.

6

Do takto vzniklé pěny přilijeme olej a přisypeme mák. Ochutíme špetkou skořice a hřebíčku, zakápneme citronovým sirupem. Vařečkou důkladně promícháme. Přimícháme vychladlý bulgur a sníh, který jsme si našlehali z bílků a 2 lžic studené vody. Těsto nalijeme na plech, ozdobíme ořechy a pečeme při střední teplotě 60 minut.

7

Podáváme vychladlé a nakrájené na kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept