Makovec z bulguru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makovec z bulguru
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19753 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Bulgur |
50 g | Cukr ovocný - Fruktoza |
1 špetka | Hřebíček mletý |
200 g | Mák mletý |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 hrst | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Sirup citronový |
1 špetka | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 372,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cukr ovocný - Fruktoza, Hřebíček mletý, Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Sirup citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Makovec z bulguru postup přípravy receptu:
1 | Bulgur nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou |
2 | a překlopíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. |
3 | Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. |
4 | Žloutky vložíme do mísy, k nim přilijeme med s fruktózou |
5 | a rozšleháme. Při šlehání postupně přidáme 4 lžíce horké vody. |
6 | Do takto vzniklé pěny přilijeme olej a přisypeme mák. Ochutíme špetkou skořice a hřebíčku, zakápneme citronovým sirupem. Vařečkou důkladně promícháme. Přimícháme vychladlý bulgur a sníh, který jsme si našlehali z bílků a 2 lžic studené vody. Těsto nalijeme na plech, ozdobíme ořechy a pečeme při střední teplotě 60 minut. |
7 | Podáváme vychladlé a nakrájené na kostky. |