Makrely v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely v rajské omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19760 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Makrela obecná |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
0,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 266,8mg |
Draslík | 22,0mg |
Vláknina | 573,0mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Makrela obecná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné makrely bez hlav omyjeme a necháme okapat. Osolíme je a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou horké vody a pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme kečup a vše zalijeme teplou vodou s rozmíchaným bujónem. Vaříme asi 5 minut na hustší omáčku. |
3 | Makrely upravíme na talíře a přelijeme rajskou omáčkou. |
4 | Podáváme s čerstvou bagetou nebo vekou. |