Kořeněné celerové plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné celerové plátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19825 |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Kari koření |
174 g | Kečup |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 321,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné celerové plátky postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené a okyselené vodě téměř doměkka. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme kari koření a osmahneme. Přidáme povařený celer, opepříme, ochutíme hořčicí a kečupem a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu přidáme prolisovaný česnek. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. |