Grilované jehněčí špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí špízy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Jehněčí plec |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 384,1mg |
Vláknina | 917,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí plec, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí špízy postup přípravy receptu:
1 | Z oleje, citronové šťávy, oloupané, jemně nakrájené cibule, špetky oregana a pepře umícháme marinádu. |
2 | Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme asi 1 hodinu uležet. |
3 | Maso napichujeme na jehly a opékáme na grilu asi 10 minut za občasného otáčení. |
4 | Před podáváním špízy osolíme. |