Omáčka s vínem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s vínem a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 19866 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 200,1mg |
Vláknina | 352,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s vínem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji v kastrole zpěníme hladkou mouku, přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Promícháme metlou a povaříme asi 15 minut. |
2 | Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vaříme 5 minut. Omáčku osolíme, opepříme a nakonec přilijeme červené víno a smetanu. Vše jen prohřejeme. |
3 | Omáčku podáváme k tmavým pečeným masům a ke zvěřině. |
Chuťově dobrý recept. Do omáčky jsem dala svůj protlak, který jsem v létě udělala z domácích rajčat. Já moc zvěřinu nemusím, ale manžel je myslivec, takže mu tuto omáčku udělám znovu k něčemu, co přinese z honu, který teď budou mít. Jsem zvědavá, jak mu bude chutnat.