Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou
Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 19915 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Kuřecí stehna | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Chutney mangové |
10 g | Cibule |
7 g | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
5 g | Koriandr mletý |
500 g | Kuřecí stehna |
5 g | Kurkuma |
1 ks | Mango |
5 ml | Olej stolní |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 104,5mg |
Draslík | 505,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr mletý, Kuřecí stehna, Kurkuma, Mango, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Hořčice Bornier - hrubozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Do kuřecích stehen uděláme tři či čtyři zářezy a rozložíme na pekáč. V míse smícháme mangové čatní, hořčici, olej, mletou papriku, kurkumu, rozdrcený česnek a sůl. Vzniklou pastou potřeme kuřecí stehna ze všech stran a necháme je 30 minut odležet, aby pasta pronikla do masa. |
2 | Do předehřáté trouby dáme péct kuřecí stehna a pečeme je 40 minut. Během pečení stehna potíráme pastou a poléváme vypečenou šťávou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dobře propečená – šťáva z masa v místě vpichu musí být čirá. |
3 | Mezitím z manga, rajčete, cibule a koriandru připravíme důkladným rozmícháním v míse salsu. Uložíme ji do ledničky. |
4 | Stehna upravíme na mísu a podáváme horká nebo studená s mangovou salsou. |
Poznámka
Do salsy můžeme podle chuti přidat i pepř a sůl. Místo kurkumy můžeme použít mírně ostré kari koření.