Jednoduchý recept

Zapečená treska s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19989

Ingredience

6 ks Brambory
1 ks Cibule
600 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Koření na ryby
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
50 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 200kJ
8% Sacharidy 29 g
41% Tuky 31 g
21% Sodík 413 mg
63% Bílkoviny 36 g

Zapečená treska s bramborami postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vsypeme brambory, které jsme nakrájeli na plátky. Osmažíme po obou stranách přibližně 10 minut. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku na dno, na brambory položíme filety z tresky a zakryjeme druhou polovinou brambor.

2

Do tuku od brambor na pánev přisypeme pokrájenou cibuli, hořčici a koření na ryby. Krátce orestujeme, smícháme se strouhankou, nasypeme na horní vrstvu brambor v pekáčku a posypeme strouhaným sýrem.

3

Pečeme v troubě při vyšší teplotě 25 minut.

4

Podáváme zdobené čerstvou zeleninou jako hlavní chod.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept