Djuveč ze skopového - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Djuveč ze skopového
Djuveč ze skopového
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20045 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
250 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 ks | Rajčata |
500 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 128,9mg |
Draslík | 832,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Djuveč ze skopového postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso osmahneme na oleji v kastrole. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji s masem a zalijeme vodou. |
2 | Po chvíli přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Osolíme a okořeníme mletou paprikou. |
3 | Když maso začne měknout, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše podusíme doměkka. |
4 | Nakonec přilijeme osolené mléko s rozkvedlanými vejci a pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem.