Páj s masem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Páj s masem a jablky
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 20057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
680 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
130 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
450 g | Vepřové maso libové |
300 ml | Voda pitná |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 102,7mg |
Draslík | 688,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jablka, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Solamyl, Vepřové maso libové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Páj s masem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájené maso a orestujeme 3 minuty. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak. Zasypeme posekanou šalvějí, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni 1 hodinu. Uvařenou směs scedíme a vývar ponecháme na později. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a sádlo. Přivedeme k varu a postupně přisypáváme mouku, kterou vidličkou ihned rozmícháváme. Hrnec odstavíme. Těsto z hrnce vyklopíme, rozpůlíme a obě půlky rozválíme na placky o velikosti pekáčku. Jednu placku položíme na dno pekáčku, na ni rovnoměrně rozložíme masovou směs, pokrájené brambory a kousky jablek. |
3 | Ve zbylém vývaru rozmícháme solamyl a směs polijeme. Druhou plackou pekáček přiklopíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct. |
4 | Pečeme při střední teplotě hodinu a dvacet minut. |
5 | Podáváme vychlazené jako samostatný pokrm. |