Falešní šneci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falešní šneci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20119 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Játra kuřecí |
250 g | Kuřecí maso vařené |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
250 g | Žaludky drůbeží |
1 špetka | Zázvor mletý |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 311,5mg |
Draslík | 181,2mg |
Vláknina | 71,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Žaludky drůbeží, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Falešní šneci postup přípravy receptu:
1 | Předem uvařené kuřecí žaludky, kuřecí maso a očištěná játra umeleme. Přidáme žemli, kterou jsme si namočili ve víně a poté vymačkali, okořeníme zázvorem a nakonec vmícháme žloutek utřený s máslem. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme malé placičky, které naplníme do šnečích ulit a upečeme. |