Jednoduchý recept

Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 20143

Ingredience

omáčka
1 špetka Cukr krupice
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Sůl
200 ml Zakysaná smetana
Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou
750 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
12% Sacharidy 43 g
34% Tuky 26 g
33% Sodík 669 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka.

2

Příprava omáčky: Z 30g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a ochutíme solí, cukrem a octem.

3

Kolečka brambor rozložíme na plochou mísu střídavě s natvrdo uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci. Vše přelijeme připravenou smetanovou omáčkou.

4

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na zbylém másle. Salát ozdobíme kolečky cibule a ihned podáváme.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept