Jednoduchý recept

Bramborové rohlíky se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 110 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20176

Ingredience

180 g Brambory
14 g Droždí sušené
700 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
130 g Sýr Gruyére
2 kávová lžička Sůl
450 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 698kJ
42% Sacharidy 153 g
23% Tuky 18 g
52% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Bramborové rohlíky se sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme.

2

Do brambor přidáme droždí, mouku, sůl, vývar, prolisovaný česnek, rozmarýn, olej a 1/2 strouhaného sýra. Vypracujeme těsto, které necháme 1,5 hodiny odpočívat a kynout.

3

Vyválíme delší knedlík, který nožem rozkrájíme na plátky. Každý plátek ještě trochu rozválíme a zavineme do tvaru rohlíku.

4

Rohlíky pokládáme na vymazaný a pomoučený plech. Posypeme zbylým sýrem a pečeme při vyšší teplotě 40 minut.

5

Podáváme jako pečivo k polévkám nebo s máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept