Žampionové kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové kapsy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20230 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 317,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sezam - semena, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové kapsy postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a dusíme do odpaření tekutiny. |
2 | Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 4 stejné díly. Na každý díl naneseme podušenou, vychladlou směs a vytvoříme kapsu. |
3 | Kapsy na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamem. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
4 | Upečené kapsy rozkrojíme, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |