Recept

Srnčí kýta na zelenině s bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20259

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Celer řapíkatý
3 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
250 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý
250 ml Voda pitná
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
5% Sacharidy 19 g
351% Tuky 263 g
16% Sodík 316 mg
93% Bílkoviny 52 g

Srnčí kýta na zelenině s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.

2

Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.

3

Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept