Zapečené kedlubny se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kedlubny se šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20305 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Kedlubna |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr Gouda 45% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 277,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Kedlubna, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kedlubny se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kedlubny nakrájíme na plátky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme je a po okapání nakrájíme na kostičky. |
2 | Zapékací misky vymažeme máslem, rozložíme do nich kostičky kedluben, posypeme nadrobno nakrájenou šunkou a přelijeme bešamelem smíchaným s nasekanou petrželkou, žloutkem, citronovou šťávou a polovinou nastrouhaného sýra. Povrch posypeme zbylým sýrem. |
3 | Pokrm zapečeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě a ihned podáváme. |