Hovězí maso v ostré směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v ostré směsi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20470 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
500 g | Hovězí maso zadní |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 85,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v ostré směsi postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání smažíme na oleji, až se šťáva vydusí. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do poloměkka. |
2 | Potom k masu přidáme kečup, očištěné, nasekané feferonky, opepříme a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu vmícháme na kostičky nakrájenou okurku a oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vše podusíme ještě 5 minut. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.