Tykev s rajčaty na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykev s rajčaty na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20612 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tykev |
0,5 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 515,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Tykev, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykev s rajčaty na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou tykev nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, osolíme, okyselíme octem a necháme asi 1 hodinu stát. |
2 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou tykev, zamícháme a podlijeme vodou. Přidáme kousek bujónu a dusíme pod pokličkou. |
3 | Omytá rajčata podusíme v malém množství vody, prolisujeme a přidáme k tykvi. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec pokrm přisolíme, ochutíme octem a cukrem a na talířích přelijeme zakysanou smetanou. |
4 | Podáváme jako přílohu k masu. |